Pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine SLOsi-Prodajni center so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene  Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine SLOsi-Prodajni center. SLOsi-Zoran Bizjak s.p. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pravila in pogoje poslovanja.

SLOsi-Prodajni center je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje SLOsi-Zoran Bizjak s.p., ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik.
Ob izvršenem nakupu, oziroma pravilno izpolnjenem obrazcu za naročanje blaga, vsak obiskovalec spletne trgovine postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Cena izdelka, vrednost DDV-ja so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni z avtomatskim obvestilom na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov.

Izdelava naročila

V spletni trgovini izberete artikle in jih dodate v svojo košarico. Preko spletne košarice izdelate naročilo. To naročilo je informativne narave in še ne vsebuje točnih podatkov glede dobave artiklov in stroška za dostavo izdelkov.


Dokončna potrditev naročila

Naročilo je dokončno potrjeno in zaključeno, ko z naše strani prejmete ponudbo-predračun za plačilo za izbrane izdelke, kjer je tudi naveden predviden čas dobave izdelkov. V predračunu je vključen tudi točen znesek dostave.

Načini plačila in plačilni pogoji

Minimalni znesek za naročilo je 12,00€.


Plačilo po povzetju.

Plačilo po povzetju ni več mogoče, ker je strošek dostave in provizije pri plačilu odkupnine za stranke previsok.

Plačilo z bančnim nakazilom oz. Plačilo po predračunu.

Plačilo z bančnim nakazilom oz. plačilo po predračunu je mogoče neomejeno glede na višino zneska nakupa.

Preverili bomo kako hitro je naročeno blago dobavljivo  in vam skupaj s to informacijo poslali ponudbo - predračun. Točen znesek stroška pakiranja in dostave je odvisen od teže paketa. Do teže 2 kg, je strošek dostave fiksen in znaša 5,00€.
Pri težjih paketih od 2 kg je strošek dostave obračunan po ceniku Pošte Slovenija. Pri preverjanju naročila vam preverimo še znesek dostave ter vam izdelamo končni predračun, ki vsebuje znesek naročenih izdelkov in stroške pošiljanja.
S ponudbo - predračunom nato  (preko KLIKA ali drugih e-bank, na banki, poštnem okencu, Monete...) plačate naročeno blago. Ko bo plačilo razvidno na našem poslovnem računu, bomo blago odposlali preko dostavne službe na vaš naslov. Lahko nam pošljete tudi potrdilo o plačilu in tako omogočite hitrejšo obravnavo vašega naročila.
Ne priporočamo vam, da izvedete plačilo po ponudbi že takoj po oddaji vašega naročila - avtomatsko izdelanega, saj ne moremo zagotoviti, da bomo plačano blago lahko dobavili v želenem roku. Počakajte na naš kontakt, kjer vam bomo poslali točne informacije o stanju zaloge blaga in roku dobave.

Cene in dobavni roki

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo v takem primeru po svojih najboljših močeh skušal kupcu zagotoviti nižjo ceno oziroma ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Dobavne roke, ki so objavljeni za posamezne izdelke predvidevamo glede na logistične podatke in podatke o zalogah iz naših izdajnih skladišč ali skladišč naših dobaviteljev, možna so manjša odstopanja.

 

Reklamacije


Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ker so lahko nekatere slike poleg opisov simbolične in ne prikazujejo dejanske (drugačni barvni odtenki, modeli,…), veljajo opisi izdelkov in ne prikazane slike. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.
V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na svoje stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem predhodno dogovoriti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili!

Garancija


Tehnični izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Proizvajalec je v skladu z zakonom, dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu, ki je naveden na garancijskem listu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec nosi le stroške pošiljanja k ponudniku ali v pooblaščeni servis.

 

Dostava in pogoji


Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v dogovorjenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil hitreje in bolj učinkovito.
Naročen izdelke lahko kupec prevzame tudi osebno, v kolikor se predhodno s prodajalcem dogovori za osebni prevzem. Ker se izdelki dobavljajo iz različnih skladišč, je potreben predhodni dogovor, kje se bodo izdelki lahko prevzeli.

 

Čas dostave


Dostava se vrši med tednom do 16.00 ure in v soboto v dopoldanskem času (če dostavlja Pošta Slovenije) na naslov, ki ga vnesete ob oddaji naročila. V primeru, da želite dodati še dodatni naslov za dostavo, le tega vpišite v poljubno polje obrazca za naročilo. V nekaterih primerih je možna tudi dostava izven delovnega časa dostavne službe, možne so tudi dostave ob dogovorjenih urah oziroma dostave po hitrejših dostavnih poteh. O teh možnosti se posvetujte s prodajalcem podjetja SLOsi,  strošek tako dogovorjenih dostav s posebnimi željami, dostavna služba dodatno obračuna.
Če vas v času dostave ni doma, bo dostavljalec Pošte Slovenije ali druge dostavne službe pustil sporočilo, na podlagi katerega se boste dogovorili za ponovno dostavo oziroma prevzem, primeru da dostavlja Pošta Slovenije, pa vas blago čaka za prevzem na najbližji poštni enoti.